GULD till filmen Traceless på World Media Festival i Tyskland


Traceless/Spårlös är producerad av Heurgren Film och finansierad av Formas, Skogforsk och Skogkurs. Filmen tävlade bland 800 filmer från 32 länder och vann guld i public relation klassen. World Media Festival

Spårlös

Har nu setts av fler än 10 000 tittare!

Traceless

Här är vinnarfilmen på engelska.

För manus och regi står Johan Heurgren, som hälsar "stort tack till alla engagerade entreprenörer, maskinförare och forskare, utan er hade filmen aldrig blivit så bra".

Den 10 maj är det stor prisutdelning i Hamburg, Tyskland.

Filmen ska närmast göras i en norsk version, och Lars Högbom på Skogforsk jobbar med research för att modifiera filmen för baltisk, finsk och polsk publik. Filmning väntar bland berg, bävrar, björkar och diken i väst och i öst.


 Nytt spännande uppdrag

Heurgren Film har fått uppdraget att göra en inspirations och instruktionsfilm om hyggesfritt skogsbruk – Skog utan hyggen. Filmen finansierias av Formas, SLU och Skogforsk. Heurgren Film AB producerar i samarbete med Mats Hannerz på Silvinformation AB.


Att presentera ett budskap, attitydförändra eller tydligt beskriva ett förlopp med bilder, musik och känsla är filmens styrka. Det är något vi på Heurgren Film tycker om att göra och varit framgångsrika med sedan starten 1991. 

 


Några tittarreaktioner om Spårlös / Traceless 

"Grym film om spårlös drivning! Tydligt budskap och en snygg produktion. Inspirerande och användbart för oss."

Jonas Eriksson - Skogsteknisk Chef, Holmen

"Beautiful, beautiful beautiful! I love it!!"

Assist. Prof. Dalia Abbas, Wardell School of Forestry and Natural Resources, University of Georgia, USA

"Fantastiskt fin film!! Använder dessa metoder dagligen."

Skördarförare - Ramboiskogen